Watergewenning groep 1 Julesklas

Hallo,

Vandaag mocht de eerste groep van de Julesklas (K1) mee naar het zwembad. Volgende week is het dan de beurt aan de 2e helft van de klas. Ik koos hiervoor om de groep op te splitsen omdat de kleuters dan meer aandacht hebben en het met de ganse klas een beetje te druk is in het kleine kleuterbad. We hebben dit goed uitgelegd aan de kleuters dat ze allemaal dus eens mee mochten. 

 

Ze keken hier al weken naar uit en waren er allemaal klaar voor. Hopla heel vlug de bus op, want voor sommige kleuters kon het niet snel genoeg gaan.

éénmaal in de kleedkamer vloog de kledij uit en was de zwemkledij heel vlug aan, ook dankzij de hulp van enkele mama's en papa's. (waarvoor dank).

En na een toiletbezoekje en douchen mochten de kleuters het kleine bad verkennen. We gleden van de glijbaan, speelden met de waterdiertjes, spetterden en plonsden in het rond, we kropen onder de brug, ... Kortom heel wat kleuters durfden al heel veel en sommige kleuters vonden het jammer dat we niet meteen in het diepe bad gingen, maar dat houden we voor komende schooljaar want in het 2e kleuter wordt er regelmatiger naar het zwembad gegaan en organiseer ik dus een aantal lesjes watergewenning. Dus opnieuw iets om naar uit te kijken!

Hieronder volgen natuurlijk nog enkele sfeerbeelden:

 

Natte groetjes van juf Jolien (kleutersportleerkracht)

 

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be