Naar de Sterrenwacht!

Lieve ouders,

 

Om ons laatste thema van wero, waarin we de buurt van onze school verkenden vanuit de lucht, stonden we ook stil bij de ruimte. We leerden meer over de zon en de maan waardoor we hier nu best een pak meer over weten. Maar hoe leer je nu meer over de zon?? Door ze te bekijken natuurlijk! Alleen... Met het blote oog verloopt dit niet zo handig. Dus trokken we richting de sterrenwacht in Zillebeke waar we van alles mochten doen! Onze uitstap begon vrij spectaculair! 

We mochten een waterraket afsteken! Amai, wat vloog deze ver! Na de waterraket, kregen we uitleg over hoe we de sterren, maan en zon beter kunnen bekijken. We leerden dat we daarvoor best een telescoop gebruiken. Wist je dat ze daarvoor een spiegeltelescoop gebruiken?? En daar staat ook de grootste telescoop van de hele Benelux. Jammer genoeg hebben we deze niet kunnen bekijken, maar we mochten wel door de kleinere telescoop kijken. Zo konden we de zon op een veilige manier, van heel dichtbij bekijken! Allé, toch bijna iedereen... De wolken gooiden roet in het eten. Ineens schoof een hele grote wolk voor de zon, waardoor ze voor een lange tijd verdween. Dat was wel een beetje spijtig. Gelukkig was er nog een computerscherm waarop we de zon van dichtbij konden zien. 

Na het bewonderen van de zon, was het tijd voor de andere zaken in de ruimte. We kregen uitleg over de verschillende planeten en de maan. Wisten jullie dat het op de planeet Venus wel zo'n 500°C kan worden???? Wat heeft God er toch zo goed voor gezorgd dat het op onze planeet draagbaar blijft! 

We stonden echt versteld van de schoonheid die we met het blote oog vanaf hier niet kunnen zien. Het is echt wonderlijk hoe alles zo mooi in elkaar zit! Daar mogen we Hem echt voor danken!

Geniet gerust wat mee van onze uitstap door de foto's hieronder te bekijken! 

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be