Stoeispelen - Hopsabees Kracht. (K2)

Vandaag kregen de 2e kleuters een extra sportles. De zaal lag vol met matten en dus ideaal om nog eens stoeispelen te organiseren.

Maar wat zijn stoeispelen??? Dit kan je lezen in onderstaande artikel. Dit bevordert wel het samenwerken en de kleuters leren rollen spelen. Het werd een uitdagende les, maar de kleuters deden het super en dit leverde deze mooie fotoreportage op.

In de methode Hopsabees bieden ze hieromtrent een aantal leuke oefeningen aan.

 Wat is Hopsabees?

Hopsabees is een tof, gebruiksklaar bewegingsprogramma voor kleuters. Met Hopsabees breng je op een originele manier je gezonde voeding én een gezonde levenswijze in de leefwereld van je kleuters. Je brengt een gezond verhaal in je klas, een verhaal van leren, eten en bewegen. Tegelijk bevorder je ook de algemene ontwikkeling van de kleuters – op een plezante manier, met originele oefeningen, leuke kleurplaten en … toffe prijzen! http://www.hopsabees.be/over.php

oefening 1: De kleuters zitten in rugzit tegen elkaar en houden de handen op knietjes. Daarbij proberen ze zo de andere kleuter van de mat te duwen. Daarna mochten de kleuters dit eens proberen bij een andere kleuter. Zo leren ze met iedereen samen te spelen.

 

2018-02-20 11.01.28.jpg

oefening 2: het cadeautje. De ene kleuter is een cadeautjes en houdt zijn armen en benen gedrukt tegen lichaam. De andere kleuter probeert dan het cadeautje uit te pakken. 

2018-02-20 11.08.18.jpg

We stuurden alvast ook een foto naar Hopsabees en wie weet maken we wel kans op een prijsje.

 

 Hopsabees.jpg

Stoeispelen

Stoeispelen zijn eigenlijk een voorloper van het judo. Met elkaar stoeien vinden veel kinderen leuk. Het is echter niet altijd gemakkelijk om je eigen grenzen aan te geven en je aan die van de ander te houden.

Stoeilessen kunnen helpen om het plezier in stoeien te behouden en tegelijk kun je kijken of judo misschien iets voor jou is.

Het directe lichamelijke contact tussen de spelers kan voor kinderen een uitdaging zijn.

Stoeispel geeft een goede gelegenheid om duidelijke afspraken te maken, wat mag er wel en wat niet.

Stoeispelen zijn vooral leuk als de spelers zowel met als tegen elkaar strijden.

In het begin van de lessenreeks starten de stoeispelen vanuit het afpakken van iets bij iemand of juist het wegduwen van iets of iemand.

Hierbij is er meestal een functieverdeling tussen beide spelers

Wie mag/ doet wat?(de rollen worden duidelijk afgesproken)

bron: http://www.bewegenisgoed.net/stoeispelen/

 

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be