Juf Martine

 


Klas: 5de leerjaar
Woonplaats: Zwevegem
Verjaardag: 1 april... en dat is geen aprilgrap!
Kleur ogen: blauw
Kleur haar: donkerblond, maar met de hulp van de kapper kan de kleurschakering soms wel eens variëren.
Lievelingsvak: Mmm… moeilijk, want ik vind iets nieuws leren altijd spannend. Als ik dan toch moet kiezen, geef ik de voorkeur aan wero, want daarin leer je heel wat over de dingen om je heen.
Lievelingseten: Ik ben altijd wel te vinden voor een lekker etentje. Zo kan ik best genieten van een heerlijke bbq in de zomer.  In de winter gaat mijn voorkeur dan weer meer uit naar mosselen met frietjes. Zoals iedereen weet, ben ik een echte fan van slaatjes. Ik kan geen dag zonder mijn portie groentjes. Maar mijn lievelingsgerecht blijft nog altijd gamba’s à la plancha met thaïse saus en frietjes… en natuurlijk een heerlijk fris slaatje.
Lievelingskleur: Warme herfstkleuren zoals roestbruin, oranjegeel, bordeauxrood, jagersgroen… deze zijn ook de kleuren van mijn interieur thuis. Ze geven warmte, gezelligheid en een echt plattelandsgevoel.
Lievelingsdier: Alle dieren kunnen mijn hart bekoren zowel een knaagdier als een hond of kat… ik zou ze allemaal in huis nemen. Elk dier op zich is zo prachtig gemaakt en zo fascinerend om te bekijken. Maar mijn dwergkonijn ‘Wolleke’ en mijn ‘grote’ labrador ‘Shiva’ staan bovenaan mijn lijst en hebben een speciaal plaatsje in mijn hart.
Lievelingsboek: De boeken van Agatha Christie (detectieveverhalen) zijn voor mij verhalen en mysteries om volledig in weg te dromen. Ik laat mij dan ook graag mee op sleeptouw nemen om het mysterie samen met Hercule Poirot en miss Marple te ontrafelen.
Ik hou van: Geef mij zon en stralend weer en ik ben tevreden. Ik kom tot rust van de warme zonnestralen en ben dan niet meer in huis te houden. Ik leef dan gewoon buiten in mijn tuin omringd door de vogels, de natuur … en de zon. Ik kan ook uitermate genieten van een dagje zee… dan sluit ik mijn ogen en luister naar de geluiden van de golven, de meeuwen en de omringende mensen. Lekker ontspannend !
Ik heb een hekel aan: Ik kan enorm ontgoocheld zijn als mensen liegen of manipuleren. Dat kwetst mij enorm!  Ik hou er ook niet van als beloftes niet worden nagekomen. Mijn motto is : recht door zee in het spreken van de waarheid en het uitvoeren van je daden, wees eerlijk met jezelf en tegenover de ander.  En wat mijn liefde voor dieren betreft… ik kan wel ‘schrikbarend gillen’ bij het zien van een spin. Deze heb ik liever niet in mijn buurt en wil ik het liefst ver buiten mijn huis.

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be