Gezondheidsproject: Koek en fruit

Betreft: Gezondheidsbeleid “Lekker en gezond – het hele jaar rond” in de kleuterklassen

 

Beste ouders,

 

Ook dit schooljaar willen we graag onze kinderen heel wat bijbrengen en hen een gezonde levensstijl aanleren. En jong geleerd is oud gedaan! Daarom zetten we ons gezondheidsproject zoals vorig schooljaar ook verder.

 

Bovendien zijn er nog talrijke redenen waarom wij als team zo gemotiveerd zijn:

-      Alle kleuters eten en drinken hetzelfde.

-      Er is geen kans meer dat kinderen hun tussendoortjes thuis vergeten zijn.

-      Samen dezelfde koek of fruit smullen is nog zo gezellig en meteen is alle drukte rond het uitdelen van de baan. Bovendien zijn onze kinderen dan veel meer gemotiveerd om nieuwe zaken te proeven.

-      We werken meestal met tussendoortjes die in grootverpakkingen zitten en verkleinen op die manier dan ook een beetje de afvalberg.

 

Wat houdt dit project in:

 

-      Iedere kleuter krijgt in de voormiddag  en namiddag een “gezond” tussendoortje. In de voormiddag is dit meestal een  vrij gezonde koek ( bv peperkoek, speculaasje, rijstwafel, volkorencracker, crackotte … en dan in de namiddag voorzien we een stuk fruit of groente. We proberen zeker voor voldoende afwisseling te zorgen.

Dit schooljaar werken we met dit onderstaande rooster.

 

fruit.JPG

koek.JPG

 

- Ook krijgen de kleuters in de voormiddag een tasje met soep. Deze wordt geleverd door de traiteur Hanssens die ook de warme maaltijden bezorgd. Op de website kan je dus bij menu altijd zien welke soep er geserveerd zal worden.

-      De ganse school zal ook weer deelnemen aan tutti-frutti en ook in het kleuterteam nemen wij ook weer deel.

-      Dus kleuters brengen geen koekjes of drankjes mee, (tenzij voor in de opvang). Ook in de opvang geldt enkel water en liefst gebruik maken van herbruikbare flessen om de afvalberg klein te houden.

-      Doorheen de dag en tijdens de momenten van de tussendoortjes krijgen de kleuters water. Iedere kleuter heeft een persoonlijke beker.

 

Op de schoolrekening zal je per maand de kostprijs (5,50 euro) terugvinden voor al die gezonde lekkere tussendoortjes. Doordat we in grote hoeveelheden aankopen kunnen we de prijs heel democratisch houden.

Gezonde groeten,

 

Het kleuterteam

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be