Thema bouwen (K3)

Lieve mama, papa,
We zijn goed gestart! De maand september zit er alweer bijna op. Wat gaat de tijd snel!

We leerden elkaar kennen en werkten 3 weken rond het thema 'Bouwen'.
De eerste week leerden we vooral over 'Bouwen aan respect', want dit is ons jaarthema waarrond we zullen werken. We hebben geleerd om respect te hebben voor het materiaal, maar bovenal voor elkaar en onze Here Jezus. Door te werken met 'het zonnetje van de week', leerden we complimentjes geven aan onze vriendjes in de klas, want iedereen is UNIEK en is een geliefde parel in Gods Rijke hand!

Tijdens dit thema mochten we torens bouwen met allerlei bouwmaterialen, we leerden over de cementwagens, hefkranen, graafmachines, ... naar aanleiding van ons bezoek aan de 'Matexpo'. Wat was dit een SUPER ervaring!
We maakten samen lekkere snoephuisjes, leerden bruggen bouwen in groepjes door samen te werken, leerden tijdens ons estafettespel samenwerken door onze blokjes aan de overkant te brengen en als team ons bouwplan te vervolledigen, leerden patronen bouwen,... We leerden Tijm Rijm kennen en bouwden samen een lange Chinese muur door rijmwoorden te zoeken! Wat hadden wij een lange muur gemaakt. Kortom: heel wat leuke dingen!

We maakten kennis met het Bijbelverhaal 'De toren van Babel' en de gelijkenis van 'Bouwen op de rots'. Hier hebben we bij stilgestaan en nagedacht over wat deze Bijbelverhalen betekenen. We leerden dat wij mogen bouwen op onze Vaste Rots 'Jezus'. Hierdoor staan wij standvastig en kunnen wij een lichtje zijn in deze wereld. Hij is onze lieve Vader die voor ons zorgt en ons heel graag ziet! Wat een zegen.

'De Heer is ons huis, in Hem zijn we veilig, van Hem gaan wij uit. Thuis is Zijn trouw, beschut door Zijn waarheid. HIJ is ons huis!'

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be