Naar de budascoop (Kls)

Op donderdag 14 december mochten onze kleuters nog eens op uitstap. Ze mochten naar de budascoop naar de film Rintje gaan kijken. Dus allemaal gezellig met de bus naar de bioscoop. Opnieuw een leuke en voor sommige kls een nieuwe ervaring en ook wel wat spannend hoor toen plots de lichten uitgingen. Gelukkig hadden de juffen de kleuters goed voorbereid hierop :) 

 

De kleuters vonden het een hele mooie film over het hondje Rintje. De film bestond in feite uit meerdere kleine filmpjes en iedere keer waren ze opnieuw heel enthousiast omdat er nog een avontuur van Rintje op het scherm kwam. 

 

Rintje is een ondeugend hondje dat samen met z'n vriendjes Tobias en Henriëtte al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z'n vrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling. En op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen. Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen. 
 
De avonturen van Rintje, gebaseerd op de boeken van Sieb Posthuma, zijn heel herkenbaar en begrijpelijk. Ze spelen zich af in prachtige handgemaakte decors, die aan de verhalen een gezellige, huiselijke sfeer verlenen. 
Bekend van Ketnet, met de stemmen van Jelle en Clara Cleymans, Jonas Geirnaert, Sien Eggers, Barbara Sarafian, Ivan Pecnik en Ini Massez.

Via deze link kan je thuis ook heel wat filmpjes van Rintje bekijken:

 

Hieronder nog enkele foto's van ons bezoekje.

 

  

 

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be