Zendingsproject (4a)

Beste ouders,

Deze week startte ons zendingsproject voor de Syrische vluchtelingen in Jordanië. We steunen hierbij Silke en Ramzi.

Onze klas spaart voor medische verzorging.

We hielden reeds een sober maal, bekeken een filmpje over de vluchtelingen, hielden gebedsmomenten en mochten de mama van Silke ontvangen in onze klas.

Ze vertelde ons een aangrijpend verhaal over Nora. Een meisje van zeventien met een beperking. Haar ouders moesten vluchten. Hun huis en bezittingen achterlaten om hun gezin te redden van de bommen. De vader droeg het meisje wekenlang door de woestijn in zijn armen. Ze vonden bescherming in een stenen huis, bedekt met plastiek maar verder hebben ze niets. Het meisje ligt op een matras in een hoek van de kamer. Nu is er iemand die een speciale stoel zou kunnen maken zodat ze af en toe eens wat recht zou kunnen zitten. Dit kost natuurlijk heel wat centen. Dit verhaal deed heel wat met ons maar we zijn heel dankbaar dat we het hier goed hebben en op deze manier ons steentje kunnen bijdragen door sponsors te zoeken. Deze namiddag was mijn klas dan ook heel gedreven om zo veel mogelijk rondjes te lopen! Ik ben zo trots op hen, ze deden het fantastisch!

Bid u mee voor dit gezin en ons zendingsproject?

 

In de taallessen leren we over beroepen. De leerlingen moesten iemand interviewen. Olivia interviewde een stewardes en kreeg voor elke klasgenoot een leuk tasje mee.

Hierbij enkele foto's van het hoekenwerk die u nog tegoed had en van de mama van Silke.

De foto's van de sponsorloop komen er nog aan.

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be