SPORTEN in de ARK

SPORTEN in de ARK 2017-2018

Verkeerspark (kls)

Opnieuw een berichtje van onze fietsende kleuters.

Nadat we vorige week fietsbehendigheid oefenden mochten de kleuters nu rijden op het verkeerspark.

Lees meer...

Fietsproject kleuters (fietsbehendigheid)

Deze week staan de sportlessen opnieuw in teken van de fiets.

We oefenen deze week onze vaardigheden want de week daarna komt het verkeerspark terug.

De kinderen kijken er al naar uit. Dus deze week gaan we nog goed oefenen.

Lees meer...

Stoeispelen - Hopsabees Kracht. (K2)

Vandaag kregen de 2e kleuters een extra sportles. De zaal lag vol met matten en dus ideaal om nog eens stoeispelen te organiseren.

Maar wat zijn stoeispelen??? Dit kan je lezen in onderstaande artikel. Dit bevordert wel het samenwerken en de kleuters leren rollen spelen. Het werd een uitdagende les, maar de kleuters deden het super en dit leverde deze mooie fotoreportage op.

In de methode Hopsabees bieden ze hieromtrent een aantal leuke oefeningen aan.

Lees meer...

Rollebolle (K2 en K3)

Donderdag 1 maart stond er opnieuw een leuke sportactiviteit gepland voor de 2de en 3de kleuterklas. We vertrokken ’s morgens met de bus richting de porseleinhallen te Wevelgem want de kleuters mochten deelnemen aan ROLLEBOLLE.

Eerst gingen we allemaal samen van start met het Rollebollelied. Na deze opwarming konden we eraan beginnen. De kleuters waren er helemaal klaar voor. Ze werden in kleine groepjes verdeeld en samen met de juf of begeleider konden ze op spelavontuur gaan. Via een doorschuifsysteem hadden de kleuters op het eind van de voormiddag kunnen kennismaken met aantrekkelijk en uitnodigend materiaal. Het grote springkasteel, de windtunnel ‘RUPS’vormden natuurlijk het hoogtepunt voor de kleuters. Wat hebben de kleuters genoten van het leerrijke speelparadijs met allerlei aantrekkelijk en uitnodigend spelmateriaal. Het was een schitterende voormiddag vol avontuur en dus zeker voor herhaling vatbaar. De kleuters hebben zich super goed geamuseerd en ook de begeleiders genoten mee ! En als beloning ontvingen ze nog allemaal een mooie Rollebolle-sticker. 

Sportieve groetjes,

Juf Jolien

 

Lees meer...

Samenwerken tijdens de sportlessen

Voor de vakantie leerden ze in alle klassen over vriendjes. Ook in de sportzaal maakte ik hier gebruik van en leerden de kinderen samenwerken.

Lees meer...

School met de Bijbel De Ark - Kleuter en lager onderwijs
Bruyningstraat 56A, 8510 Marke-Kortrijk Tel: 056 240 440. E-mail: info@smdb-ark.be