image

Op stap naar de appelboomgaard (K1a en K1b)

Deze ochtend zijn we vertrokken met de grote bus richting de appelboomgaard in Sint-Denijs. Toen we aankwamen leerden we eerst wat verschillende soorten appels en peren kennen.

Daarna mochten we zelf aan de slag. Eerst mochten we appels plukken, maar dat mochten we niet zomaar doen. Heel voorzichtig de appel vastnemen en naar boven duwen en trekken. Daarna de appeltjes heel voorzichtig in de bak leggen! Heel leuk om onze eigen appels te mogen plukken. Die kregen we dan ook mee naar huis.

Daarna mochten we op zoek naar appels die op de grond gevallen waren. Die kunnen we gebruiken om vers appelsap te maken. Als we genoeg appels gevonden hadden, mochten we ze eerst wassen. Dan de appels in de machine gooien die de appels in kleine stukken deed. Als alle appels in stukjes waren, deden we die in de pers!

Jeremy hielp de mevrouw om het sap eruit te duwen! Knap gedaan van Jeremy. Dankzij hem hadden we lekker veel sap. Mmmm, wat hebben wij gesmuld! Zo lekker dat het was. We kregen ook een appel om te eten en de rest van de appel mochten we aan de diertjes geven.

Na al dat hard werken hebben we genoten van een gezellige picknick samen met alle kleuters! En was er nog even tijd om op het speelpleintje te spelen. Het was een stralende dag en zijn zo dankbaar voor deze dag! Moe maar voldaan kruipen we op de bus richting school.

Liefs,
de juffen en vriendjes van de julesklas.