image

Thema: “mijn lichaam en mijn zintuigen!” (K3)

God heeft mij gemaakt van top tot teen
Iemand zoals ik, nee, zo is er niet één.
Want ik ben uniek, heel speciaal en bijzonder
Ik ben nog zoveel mooier dan een wereldwonder!”

Tijdens ons vorige thema “mijn lichaam” stonden we stil bij hoe mooi en uniek God ons heeft gemaakt. We leerden onze lichaamsdelen benoemen, speelden Twister, maakten kennis met wat röntgenfoto’s zijn, tekenden en schilderden onszelf, werkten gericht rond onze zintuigen door er allerlei spelletjes mee te spelen… Zo deden we een proefspelletje en leerden we de smaken zoet, zuur, zout en bitter kennen. We speelden een voelspel met de voeldoos en allerlei vormen. We deden een luisterspelletje …

Ons thema sloten we af met een leuk bewegingsparcours. Hier werden we per 2 geblinddoekt en werden we samengebonden aan onze benen en armen. Op die manier stonden we stil bij sommige beperkingen van mensen. Heel wat kinderen vonden het lastig om maar te kunnen bewegen met 1 arm, 1 been en zich blind te moeten voortbewegen.

Dank u wel Here God dat U ons zo’n fijne en leerrijke tijd gaf en dat U ons allemaal door en door kent. U bent voor ons, achter ons, naast ons … Dankjewel dat U zo goed voor ons zorgt! 🙂